Tietoa minusta

Maarit Niemelä

Positiivisen psykologian asiantuntija (Joylla)

Rentoutusvalmentaja SHL (Intravia Valmennus)

Ratkaisukeskeinen LCF Life Coach® Master (Valmentamo)

Leading Flourishing Teams™ – sertifikaatti (Joylla)

Teatteritaiteen ammattilainen (FIA)

Viiden vanhana päätin, että minusta tulee näyttelijä ja niin siinä  kävikin. Olen ollut 18 vuotta kiinnitettynä näyttelijänä Porin Teatterissa ja mahdollisesti olisin edelleen, ellei Covid-19-pandemia olisi tullut pysäyttämään oravanpyörääni ja antanut mahdollisuuden päästä toteuttamaan unelmia sekä pitkäaikaisia haaveita, mitä en koskaan olisi kiinnitettynä näyttelijänä päässyt toteuttamaan.

Ensimmäiselle tutustumismatkalle itseeni lähdin tuona keväänä 2020, kun osallistuin Varpu Hintsasen Tahto-valmennuksiin. Ilman Tahto-valmennuksia en olisi ehkä koskaan löytänyt tietäni positiivisen psykologian opintojen pariin. Positiivisen psykologian opinnot vuonna 2021 vahvistivat ja rohkaisivat  minua tekemään suuria muutoksia etenkin työelämäni suhteen. Sanouduin irti pitkäaikaisesta työsuhteesta ja ryhdyin freelanceriksi. Innostus opiskella lisää kasvoi kasvamistaan. 2021 vuoden lopussa valmistuin myös rentoutusvalmentajaksi, joka oli myös matka itseeni ja ymmärsin miten suuri merkitys onkaan palautumisella ja miten suuresti se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Opinnot jatkuivat heti 2022 tammikuussa, kun aloitin ratkaisukeskeisen valmentajan opinnot Valmentamossa. ja vuonna 2023 aloitin työnohjaaja-opinnot, ja valmistun elokuussa 2025. Uudet ammatilliset lisäkoulutukset, palautuminen ja työnimun kohoaminen takaisin entiselleen vaikuttivat minuun positiivisesti monella tapaa. Olen parin vuoden aikana tutustunut itseeni, vahvuuksiini, uskomuksiini ja arvoihini. Mitä kaikkea paljastuikaan ja, miten huikeaa oli huomata, että minä pystyn itse muuttumaan, oppimaan ja muuttamaan toimintatapojani, uskomuksiani, jotta eläisin oman näköistäni elämää. Tämän matkan polku on minulle vieläkin kovin uusi, mutta tunnen sen omakseni. Välillä sitä on helppo taivaltaa eteenpäin ja välillä tuntuu siltä, että pitäisikö sittenkin kääntyä takaisin? Haasteet ja epämukavat tunteet kuuluvat jokaisen ihmisen arkeen. Itse ajattelen niin, että minun elämäni haasteet kääntyvät loppujen lopuksi voimavaroikseni. 

Minä johdan itse itseäni. Tämä matka itseeni ja itsetuntemukseeni on upealla tavalla päättymätön. Vielä on paljon kesken ja onneksi on. 


Mottoni valmentajana: Tutustun itseeni. Vietän aikaa itseni kanssa. Luotan itseeni. Arvostan itseäni. Kohtaan, kuuntelen, keskityn, kunnioitan kiinnostun, kyselen, kannustan ja kiitän itseäni. Sen jälkeen olen valmis toimimaan myös muita kohtaan näin. 

Miten ja miksi syntyi Hyvä Tulee -yritykseni

Oikeastaan syy siihen, että teen nyt sitä, mitä haluan ja johdan itse itseäni, on Covid-19. Pandemia sysäsi minut tavoittelemaan merkityksellisempää elämää. Äkillinen ja pakollinen pysähtyminen auttoi minua ymmärtämään oman työssäjaksamisen, olin melko pitkään keikkunut työuupumuksen rajamaastossa ja maaliskuussa 2020 päätin, että näin en halua jatkaa rakkaassa ammatissani. Niinpä päätin hakea virkavapaata, joka muutti muotoaan irtisanoutumiseksi elokuussa 2021. Samana vuonna valmistuin positiivisen psykologian asiantuntijaksi ja rentoutusvalmentajaksi. Pikku hiljaa alkoi mielessä kirkastumaan ajatus yrityksen perustamisesta ja missiosta viedä positiivista psykologiaa työyhteisöihin. Tammikuussa 2022 aloitin vielä Life Coach -valmentajaopinnot, joka on vahvistanut missiotani työyhteisöjen ja ryhmien valmentajana. 

Haluan viedä työyhteisöihin, organisaatioihin ja erilaisiin ryhmiin positiivisen psykologian ajatusmaailmaa ja työkaluja.
Mitä tapahtuisikaan, jos työyhteisöissä otettaisiin kuukaudeksi positiivisen psykologian ydinajatus käyttöön: ”VAHVISTAMALLA VAHVUUKSIA HEIKKOUDET HEIKKENEVÄT.”
Haluan olla purkamassa tabua siitä, että valmennusta / koulutusta / työnohjausta kannattaa hyödyntää vasta silloin, kun on jo hyvin haasteellista. Tässä ajassa on todella tärkeää pysähtyä juhlistamaan saavutettua tavoitetta tai voitettua haastetta, huomioimaan itsessä ja ympärillä olevaa hyvää, kirkastamaan entisestään unelmiaan, vahvistamaan vahvuuksiaan ja oppimaan itsestään uusia upeita asioita.